KAAT'I SANATI UYGULAMALARI

23 Aralık 2021

Doç.Dr. Zeynep BALKANAL ile Kaat'ı Sanatı Uygulamaları

Başlangıç: 15.03.2022 Bitiş: 30.04.2022 Kurs Ücreti: 300TL

Eğitim programımız her yaştan ilgi duyan yetişkinler için planlanmış olup katılımcı sayısı en fazla 20 kişi olarak belirlenmiştir.

Kursiyerlerimizin talebi doğrultusunda programımız kurlar halinde devam edecekir.

• Eğitim Yeri: Güzel Sanatlar Fakültesi Kitap Sanatları Atölyesi
  • Eğitim Süresi: Her Çarşamba  17.30-19.30 arası (6 Hafta)

Etkinlik Adı:

Kaat’ı Sanatı Uygulamaları

Etkinliğin Amacı:

Türk kültüründe önemli bir yere sahip kaat’ı sanatını uygulayarak hedef kitleye tanıtmak. Bu amaçla gelecek nesillere Geleneksel Türk Sanatlarımızdan Kaat’ı sanatı konusunda farkındalık yaratmak.

Kullanılacak yöntem ve teknikler:

Kaat’ı herhangi bir motif veya yazı örneğinin ince bir kâğıt veya deriden oyulması suretiyle meydana getirilen eserlere verilen addır. Bu etkinlikte ders saati süresince katılımcılara Kaat’ı sanatı uygulatılacaktır. Belirlenecek motif kâğıt oyma tekniği ile uygulanacaktır. Katılımcılar istedikleri bir deseni belirleyip uygulama yapacaklardır.

Kullanılacak Malzemeler:

-Kurşun kalem, silgi

-Aydinger kâğıdı

-İstenilen renkte kağıtlar

-Ebru kağıtları

-Desen oyma için allık-Kesim matı (tahtası) mukavvada olabilir.

-Kretuar

-Makas (İnce uçlu nakış makası)

-Çeşitli renklerde paspartu kartonları

-Nişasta 1 paket

-Şap

Malzeme alımları kursiyerler tarafından gerçekleştirilecektir.

(Yeterli sayıya ulaşıldığında her katılımcıya ulaşılarak kesin kaydını gerçekleştirmesi ve ödeme yapması istenecektir.)

Eğitmen: Doç. Dr. Zeynep BALKANAL

Kurs Ücretleri aşağıdaki IBAN numarasına yatırılacaktır. Açıklama kısmına ilgili kursun adı belirtilecektir.

Alıcı İsmi: BAİBÜ DÖNER SERMAYE SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN No:  “Ziraat Bankası Bolu Şubesi  TR 9300 0100 2564 4703 4774 5015 IBAN nolu hesaba yatırılmalıdır.

Not: Banka dekontunun açıklama kısmına; örneğin “Kaat'ı Eğitimi” şeklinde ibare yazdırıldıktan sonra dekont sisteme yüklenmelidir.