Tüm Eğitimleri Görüntüle
Ders Hakkında
Açıklama
Keman dersinin yanı sıra temel müzik teorisinin (notaları tanıma, nota sürelerini bilme, temel müzik kavramları hakkında bilgi sahibi olma) ve solfej (ezgisiyle nota okuma) eğitimi ile kapsamlı bir müzik eğitimi süreci amaçlanmaktadır. Bir ders, 50 dakika keman eğitimi, 10 dakika solfej eğitimi olmak üzere 60 dakikadan oluşmaktadır.
4 Kasım 2024 ile 19 Ocak 2025 tarihleri arasında toplam 14 ders yapılacaktır.
Hafta içi akşam saatleri veya hafta sonları olmak üzere öğrenciler ile belirlenecek. Haftada bir saat yapılacak. Katılım sayısına göre grup sayısı kadar ders saati olacak.
Bireysel ders 16.000 TL, 2 kişilik grup dersi öğrenci başına 10.000TL.
Eğitim İçeriği
Temel duruş-tutuş eğitimi. Sağ el – sol el tekniği çalışmaları. 1. Pozisyonda sesleri tanıma. Başlangıç düzeyinde teknik egzersizler. Seviyeye uygun şarkı çalışmaları.
Eğitimci Hakkında
İlk müzik çalışmalarına keman eğitimcisi babası Dr. Öğr. Üyesi Nejdet Kalender ile küçük yaşlarda mandolin ve keman eğitimi ile başladı. 2006 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Lisans Özel Yetenek Sınavını 2. Olarak kazandı.
Lisans öğrenim hayatı boyunca keman sanatçısı Öğr. Gör. Bayazit Akhundov ile keman, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Öğr. Gör. Hasan Adıgüzelzade ile armoni ve orkestra, Öğr. Gör. Rana Azimzade piyano çalıştı. 2010 yılında lisans eğitimini derece ile tamamlayıp aynı yıl Yüksek Lisans eğitimine Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bilim Dalında başladı. 2010-2012 yılları arasında Türkiye’nin sayılı keman pedagoglarından Dr. Muhammedjan Turdiev ile keman çalışmalarını özel olarak sürdürdü ve Mozart Re Major, Mendelssohn Mi Minor, Bruch Sol Minor, Beriot No. 1 Re Major, Paganini Re Major gibi keman repertuarının önemli konçertolarını çalıştı.
2013-2014 konser sezonunda Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasında 2. Keman grup üyesi olarak konserlerde görev almış, Aralık 2013’te Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Araş Gör. Kadrosunu kazanınca Senfoni Orkestrasındaki görevinden ayrılarak Bolu’da akademik hayatına başlamıştır. 2015 yılında Yüksek Lisans eğitimini, 2021 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Doktora eğitimini tamamlayarak Dr. unvanını almıştır. Müzik yaşamı boyunca solo resitallerin yanı sıra, Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Akademik Oda Orkestrasında başkemancı olarak; 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Şef Orhan Şallıel yönetiminde “Senfonik İlahiler” konserinde 2. Keman grup üyesi olarak ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı çatısı altındaki çeşitli oda müziği ve orkestralar ile pek çok konserde yer almıştır.
2008-2013 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki mandolin ve keman kurslarında eğitmen olarak görev almıştır. 2013 yılından itibaren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalında keman derslerini yürütmektedir.
Doktora Tez çalışmasını Prof. Dr. Dolunay Akgül Barış ile Keman Eğitiminde Entonasyon Gelişimi alanında tamamlayan araştırmacının tezinden üretmiş olduğu makalesi SSCI indeksinde taranan Eğitim ve Bilim (Education and Science) dergisinde yayınlanmış olup Keman Eğitimi, Orkestra ve Müzikte Ses Sistemleri alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
İhtiyaç Duyulabilecek Öğretim Araç ve Gereçler
Keman, keman yayı, keman reçinesi, kutu, nota sehpası, Muammer Sun Solfej 1 (öğrenci tarafından temin edilecektir)
10.000,00 ₺
Eğitimci: Dr. Öğr. Üyesi Caner Kalender
Seviye: Başlangıç
Yaş: 7 Yaş ve Üzeri
Eğitim Türü: Yüz Yüze
Kur Süresi: 14 Saat
Son Başvuru: 1 Kasım 2024
Eğitim Başlangıç: 4 Kasım 2024
SUYAM, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bir araştırma merkezidir.
İletişim
0374 254 10 00 (8080)
suyam@ibu.edu.tr
BAİBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gölköy Kampüsü Bolu / Türkiye